Wat is de FIA Wedstrijd voor Beste Jonge Bestuurder?

De internationale Best Young Driver Competition is een initiatief om jonge bestuurders bewust te maken van verkeersveiligheid en de boodschap te verspreiden dat jonge bestuurders verantwoordelijk, veilig en met respect voor het milieu kunnen rijden en zo een goed voorbeeld kunnen stellen voor hun leeftijdsgenoten en volwassenen.

De wedstrijd stelt de vaardigheden van bestuurders op de proef, niet alleen achter het stuur, maar ook in reële omstandigheden, wanneer ze geconfronteerd worden met verkeersongevallen of letsel.

MEER INFORMATIE OVER DE WEDSTRIJD

FASE 1

PRESELECTIES

BEN JE BELG?

BEN JE TUSSEN 18
EN 26 JAAR OUD?

HEB JE EEN
RIJBEWIJS?

BEN JE BESCHIKBAAR
VOOR DE BELGISCHE EN
INTERNATIONALE FINALES?

Om in aanmerking te komen voor deelname aan de Belgische nationale finale van de FIA Best Young Driver 2024, moeten de kandidaten aan de volgende voorwaarden voldoen:

Tussen 18 en 26 jaar oud zijn op het moment van de internationale finale (4-6 oktober 2024).
In het bezit zijn van een geldig rijbewijs voor voertuigen van categorie B (niet veroordeeld zijn voor een ernstige verkeersovertreding en geen rijverbod hebben gehad).
Belgische ingezetene zijn.
Beschikbaar zijn voor de nationale en internationale finales:
Belgische Nationale finale - zondag 1 september in het RACB Driving Center Nijvel.
Internationale finale: 4-6 oktober in Oostenrijk


Je moet elke bijkomende verzekering of aansprakelijkheid aanvaarden die kan voortvloeien uit je deelname aan de halve finale of finale.
Deelnemers moeten ermee instemmen zich te allen tijde correct en wettig te gedragen tijdens de Belgische finale en bij het vertegenwoordigen van de RACB.
Je moet ermee instemmen deel te nemen aan alle publiciteit die wordt gegenereerd als gevolg van je deelname aan de wedstrijd.
Je moet bekwaam zijn en/of kennis of vertrouwen hebben in het besturen van een voertuig in een aantal scenario's zoals: verduisterde ruiten, snelheid houden, achteruitrijden, een lichte aanhanger trekken, slalom, eerste hulp, slippen en off-road rijden.
Als je wordt geselecteerd om deel te nemen aan de Belgische finale, moet je zelf je terugreis naar het RACB Driving Center in Nijvel betalen.
Door in te schrijven voor de wedstrijd accepteer je de algemene voorwaarden.

Je hebt 10 minuten om de quiz te voltooien, inclusief het invullen van je persoonlijke gegevens. Zodra de quiz is begonnen, is het niet mogelijk om de chronometer te pauzeren of te stoppen.


DOE MEE AAN DE FIA BYD QUIZ


Sluitingsdatum 15/08/2024

FASE 2

NATIONALE FINALE

Aan het einde van de voorselectie worden 12 Franstaligen en 12 Nederlandstaligen geselecteerd om deel te nemen aan de nationale finale. De finale vindt plaats op zondag 1 september 2024 in het RACB Driving Center in Nijvel. De deelnemers worden onderworpen aan een reeks praktische tests om hun rijvaardigheid, hun kennis van de verkeersveiligheid en hun verantwoordelijk gedrag op de weg te beoordelen.

De beste 6 krijgen een cursus "Jonge Bestuurder" aangeboden in de Peugeot Driving Academy om hun vaardigheden verder te verbeteren.
Dynamisch slalomparcours op asfalt
Eerste hulp verlenen
Rijden door bochten
Aankoppelen van en rijden met een aanhangwagen
Rijden op gladde ondergrond
Reservewiel wisselen
Bagage laden

FASE 3

INTERNATIONALE FINALE

De finale van de Best Young Driver 2024 (BYD) competitie wordt gehouden in Nijvel, België, van 4 tot 6 oktober, onder auspiciën van de RACB.
De kosten worden gedekt door de RACB.

De finalisten nemen het op tegen de andere finalisten uit de deelnemende landen.De winnaar krijgt toegang tot een Europese Formule 1 Grand Prix in 2025.
De reiskosten worden gedekt door Regio I van de FIA.